ZUMBA Fitness

ZUMBA Fitness is een dans- en fitnessworkout gebaseerd op Latin en internationale muziek. Het is uitgegroeid tot een van de grootste en succesvolle dans- en fitness programma’s, met meer dan 12 miljoen mensen die hier aan deelnemen, in meer dan 125 landen over de hele wereld. Er worden verschillende soorten muziekstijlen gebruikt waaronder: (French) reggaeton, Merengue, Salsa, Samba, Tango, Flamenco, Belly Dance, Cumbia, Quebradita, Swing, Mambo, Rumba, Cha Cha Cha, Latin Hip Hop, Latin Pop, Rock & Roll, Calypso, Tropical.

De les

De ZUMBA-instructeur start elke les met een warming-up, waarin basisbewegingen worden behandeld. De bewegingen zijn combinaties van dansen en fitness. Vervolgens begint het echte werk en wordt er aan intervaltraining gewerkt, door afwisseling in fast- en slow tempo’s. Tijdens een workout wordt gewerkt aan de conditie en het verbranden van calorieën. De muziek die wordt gebruikt is energiek en ontspannend. De les sluiten we af met een cooling-down, om blessures te voorkomen.

Vetverbranding

Je kunt tot 1.000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

Spierversterking

Gedurende de ZUMBA les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je strakkere buik- en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Meer flexibiliteit

Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretchoefeningen op rustige muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.

Betere coördinatie

Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.

Verbeterde lichaamshouding

Tijdens je werk of dagelijkse bezigheden neem je meestal onbewust houdingen aan die langzaam je lichaamshouding aantasten. ZUMBA zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Door de versterking van je kernspieren verbeter je je houding.

Ontspanning

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

Top