De trainers

Trainers-ThysThys Gerritsen

Hallo allemaal,

Mijn naam Thys Gerritsen, ik ben 30 jaar en ik woon in Gronau, Duitsland. Ik ben in 2000 begonnen met formatiedansen bij Vida Latin in Zevenaar. Na veel trainen mocht ik met dit team zelfs meedoen aan het EK in Tsjechië. Een hele ervaring natuurlijk, voor zo’n jong broekie! Daar is mijn liefde voor het dansen ontstaan – en deze is vervolgens nooit meer weggegaan.

Eerst bij Vida Latin en daarna bij Dance East heb ik vele wedstrijden voor Nederland gedanst. Het was echt een top tijd. Maar na het opheffen van beide teams ben ik in 2011 mijn droom waar gaan maken: ik ging formatiedansen in Duitsland. Een hele stap, omdat mijn Duits niet zo heel goed was, maar ook omdat het anderhalf uur rijden was naar de training – en dat drie keer in de week. Maar het was het waard. In november 2011 behaalde ik de finale tijdens de Duitse Kampioenschappen met een mooie vierde plaats als beloning. Onze finaleronde is hier te zien!

Naast vele jaren als danser ben ik ook al zes jaar actief als trainer, voorheen bij T.S.C. Ibbenbüren en T.T.C. Rot Weiss Silber Bochum en natuurlijk sinds 2013 bij DSV Dance Explosion. Wat in april 2013 begon als een droom is inmiddels al geschiedenis. Wij zijn DSV Dance Explosion, vice Nederlands Kampioen en 8e van Europa in ons eerste jaar.

En onze droom duurt voort… Eternity it is! Samen met Michael Maas heb ik een eigen muziekband geproduceerd in München. Een superervaring die ik nooit had willen missen. Ook de choreografie komt dit jaar van eigen hand. Mijn doel is om DSV Dance Explosion internationaal nog meer op de kaart te zetten, zodat er tot in Eternity aan ons gedacht wordt.

Liefs,
Thys

Trainers-Chrissy

Christina Friedt

Hoi!

Mijn naam is Chrissy. Ik ben 23 jaar en ik woon samen met vriend Thys en hond Beso (mascotte) in Gronau. Dansen was altijd al mijn grote passie. Toen ik vier jaar was ben ik begonnen met ballet. Daarna heb ik nog verschillende andere stijlen gedaan zoals modern, musical en klassiek. Toen ik zestien was begon ik met dansles en toen ik tijdens een bal in aanraking kwam met formatiedansen, wist ik dat ik dat ook wilde. Ik dans sindsdien formatie en het is mijn lust en mijn leven.

Nadat Pieter en Thys mij gevraagd hadden als trainster van DSV Dance Explosion wist ik meteen dat ik dit wilde. Een nieuwe uitdaging voor mij. Ik hoop dan ook dat ik onze dames dezelfde passie voor het dansen bij kan brengen die ik heb, zodat we samen iets heel moois kunne neerzetten.

Ik kijk erg uit naar alle trainingen en wedstrijden. Samen door dik en dun, dat is waar het om draait!

Liefs,
Chrissy

Trainers-NikyNiky Meijer

Hoi,

Ik ben Niky, 25 jaar, ik woon in Arnhem en ben trainster van het B-team van DSV Dance Explosion.

Zoals velen bij ons in Oldenzaal – waar ik ben opgegroeid – ben ik in de brugklas begonnen met stijldansen. Al gauw liet het dansvirus me niet meer los. Ik begon met regionale wedstrijden en werd al snel lid van het latin formatieteam Dance East, dat een trainingsgroep als kweekvijver voor het A-team opgericht had. We groeiden uit van een trainingsgroep tot een volwaardig B-team, waarmee ik mijn eerste formatiewedstrijden heb gedanst. Uiteindelijk kwam ik in het A-team, waar ik een superleuke tijd heb gehad en mooie wedstrijden heb mogen meemaken. In die tijd danste ik tevens nog individueel en ben ik doorgegroeid naar de B-klasse NADB.

In 2013 kreeg ik de kans om bij DSV Dance Explosion te gaan dansen. Toen Thys mij de kans gaf om het B-team op te starten, heb ik geen moment getwijfeld. Ik vond het een geweldige uitdaging en dat vind ik nog steeds. Om met een groep jonge mensen te werken en hen bij te staan in hun ontwikkeling is een ontzettend gaaf proces, en een geweldige aanvulling op mijn eigen dansen. Ik heb met het B-team van DSV Dance Explosion al veel hoogtepunten beleefd, waaronder een derde plek op het NK Formatiedansen 2013 – de allereerste wedstrijd! Dat is natuurlijk een geweldig startpunt geweest. Ik hoop nog vele van zulke mooie resultaten te mogen bereiken met dit geweldig gezellige team, wat voelt als mijn kindje.

Liefs,
Niky

Top