DSV DANCE EXPLOSION NEDERLANDS KAMPIOEN LATIN FORMATION

ARNHEMSE DANSGROEP VERSLAAT 14-VOUDIG NEDERLANDS KAMPIOEN NA 2,5 JAAR TRAINEN

De Arnhemse dansgroep DSV Dance Explosion is afgelopen zaterdag in Almere Nederlands Kampioen Latin Formatie geworden. Na 2,5 jaar trainen is het gelukt om de 14-voudig Nederlands Kampioen Double V uit Hoorn van de troon te stoten. Met de prestatie van afgelopen zaterdag is het team tevens rankingkampioen.

Het latinformatieteam heeft de afgelopen maanden hard getraind op een vernieuwde versie van de choreografie Eternity, waar sinds 2014 op gedanst wordt. Hierbij hoorde tevens nieuwe kleding en een algehele nieuwe look.

Omdat concurrent Double V met een geheel nieuwe choreografie zou komen, beloofde de wedstrijd spannend te worden. Hun ‘Citius Altius Fortius – The road from London to Rio’, met als uitgangspunt de Olympische Spelen, was echter niet opgewassen tegen ‘Eternity’. De jury beoordeelde het Hoornse team overtuigend tweede, waarmee de eerste plaats voor DSV Dance Explosion was.

Met deze prestatie is het voor het eerst sinds het jaar 2000 dat er een ander team dan Double V Nederlands Kampioen is geworden.

Ook de ballroomcategorie mag een nieuwe Nederlands Kampioen verwelkomen: DSV Dance Impression uit Hoorn pakte hier unaniem de titel, nog vóór het Brabantse team D-Sync’d.

Uitzending naar WK

Mede dankzij eerdere goede prestaties van het latinteam van DSV Dance Explosion staat uitzending naar het WereldKampioenschap Latin Formatie in Wenen nu als eerstvolgende evenement op de planning. Deze wedstrijd vindt op 12 december 2015 plaats. Al eerder kwam DSV Dance Explosion voor Nederland uit op het EK Latin Formatie in Düren (Duitsland) en het WK Latin Formatie 2014 in Bremen (Duitsland).

Over DSV Dance Explosion

Danssportvereniging Dance Explosion is opgericht in 2013 en bestond destijds uit een incompleet latinteam. Inmiddels is de vereniging sterk gegroeid en bestaat nu uit een latinteam, een ballroomteam en een succesvolle ZUMBA-tak. De vereniging traint in Arnhem, maar dansers komen uit heel Nederland. Het latinteam is nationaal en internationaal actief in de formatiecompetitie. Het latinteam wordt getraind door Thys Gerritsen. Trainers van het ballroomteam zijn Leonie Borneman en Hem Spilker.

DSV Dance Explosion NEDERLANDS KAMPIOEN LATIN FORMATION

Top